website-header-banner 3
 

 
 
 

 
 
 

Yoga

Yoga heeft mensen al duizenden jaren geholpen om lichamelijk gezond te blijven en zich geestelijk verder te ontplooien. Yoga komt oorspronkelijk uit India en kan door iedereen worden beoefend. Yoga is gebaseerd op de ervaring van het individu zelf. Wie de mogelijkheden van Yoga wil ontdekken, zal bij zichzelf moeten beginnen. Bewuste aandacht, oftwel mindfulness, is bij Yoga belangrijk. 

Yoga is een levenswijze die instrumenten biedt om te werken aan je lichaam, adem en geest. Middels oefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken werk je aan je fysieke en psychische balans. Je leert bewust te ontspannen en verborgen spanning en blokkades in je lichaam te herkennen en los te laten. Je ademhaling verbetert en je bevordert daardoor je gezondheid en welzijn. 

Bekijk een wetenschappelijk perspectief op Yoga in de video van Sara Lazar (Cambridge University):

Voor wie?

Yoga is geschikt voor iedereen, jong en oud. Voor deelname aan een cursus zijn er geen voorwaarden. Het beste resultaat krijg je als je van yoga een gewoonte maakt en de oefeningen integreert in je leven. Wie lichamelijke of psychische klachten heeft, dient de yogadocent daarvan in kennis te stellen, zodat ten aanzien van de oefeningen – zo nodig in overleg met huisarts of specialist – speciale aanwijzingen kunnen worden gegeven. 

Yoga is ervaringsgericht en laat zich moeilijk in een tekst vatten. Je moet het meemaken. Ik nodig je dan ook uit: Kom gerust eens meedoen in een les! 

Locatie van de lessen: In periode van de lock down niet van toepassing. Er is les op donderdagavond via Zoom van 19.30 tot 20.45 uur. Aanmelden gaat via de gewone weg.

In gezondheidscentrum "Het Praktijkhuis", Pastoor van Herdegomstraat 17 te Baarle Hertog

  • dinsdagavond 20.30 - 21.45 uur
  • donderdagavond 19.00 - 20.15 uur
  • donderdagavond 20.30 - 21.45 uur

"Het Zonneschijntje", Baarleseweg 63 a, 5131 BB Alphen

  • woensdagavond 19.00 - 20:15 uur
  • woensdagavond 20.30 - 21.45 uur

Betaling 

Bijdrage kennismakingsles is 10,-
Bij inschrijving worden de lessen per kwartaal berekend, prijs per les € 8,00. 

Benodigheden
Voor de beoefening van yoga is gemakkelijk zittende kleding gewenst  én twee dekens of badlakens meenemen. Matjes en kussens zijn aanwezig.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Klik dan hier
Ook voor een kennismakingsles graag opgeven via website, geen verder verplichting tot inschrijving. Je beslist pas na de kennismakingsles.

Verdiepende informatie