website-header-banner 3
 
 
 
facebook-bijdrage-online-yoga-versie-2021
 
iov-herman-logo-yfn-erkenning

 
 
 

Yoga

Yoga heeft mensen al duizenden jaren geholpen om lichamelijk gezond te blijven en zich geestelijk verder te ontplooien. Yoga komt oorspronkelijk uit India en kan door iedereen worden beoefend. Yoga is gebaseerd op de ervaring van het individu zelf. Wie de mogelijkheden van Yoga wil ontdekken, zal bij zichzelf moeten beginnen. Bewuste aandacht, oftwel mindfulness, is bij Yoga belangrijk. 

Yoga is een levenswijze die instrumenten biedt om te werken aan je lichaam, adem en geest. Middels oefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken werk je aan je fysieke en psychische balans. Je leert bewust te ontspannen en verborgen spanning en blokkades in je lichaam te herkennen en los te laten. Je ademhaling verbetert en je bevordert daardoor je gezondheid en welzijn. 

Voor wie?

Yoga is geschikt voor iedereen, jong en oud. Voor deelname aan een cursus zijn er geen voorwaarden. Het beste resultaat krijg je als je van yoga een gewoonte maakt en de oefeningen integreert in je leven. Wie lichamelijke of psychische klachten heeft, dient de yogadocent daarvan in kennis te stellen, zodat ten aanzien van de oefeningen – zo nodig in overleg met huisarts of specialist – speciale aanwijzingen kunnen worden gegeven. 

Yoga is ervaringsgericht en laat zich moeilijk in een tekst vatten. Je moet het meemaken. Ik nodig je dan ook uit: Kom gerust eens meedoen in een les! 

Alle yogalessen vinden plaats in de ruimte van:

Minicamping Boshoven, Boshoven 29, 5131 NB Alphen

 • dinsdagavond
  • Zwangerschapsyoga 19:00 - 20.15 uur
  • Yogagroep 20.30 - 21.45 uur
 • woensdagavond
  • Yogagroep 19.00 - 20:15 uur
  • Yogagroep 20.30 - 21.45 uur

Er is ook wekelijks Online les mogelijk via Zoom!

   Betaling 

   Bijdrage kennismakingsles is 10,25 zonder inschrijving.
   Bij inschrijving worden de lessen per kwartaal berekend, prijs per les € 8,50. 

   Benodigheden
   Voor de beoefening van yoga is gemakkelijk zittende kleding gewenst. Neem je eigen matje, kussen en eventueel deken mee!

   Aanmelden
   Wil je je aanmelden? Graag via de website. Voor aanmelden klik hier!
   Bij aanmelding is dan geen verplichting tot inschrijving!  Je beslist pas ná de kennismakingsles. Aanmelden via een mailtje is niet mogelijk, mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met me op via gsm of mail.

   Les via zoom in overleg mogelijk

   Wanneer je online deelneemt ontvang je een ZOOMlink. Deze kun je via je PC of tablet gebruiken om ongeveer 10 minuten voor de les in te loggen bij de yogales. 

   Meer info

   Bekijk een wetenschappelijk perspectief op Yoga in de video van Sara Lazar (Cambridge University):